Följ mig på Bloglovin!

26.02.2016 kl. 10:57

Nu, äntligen, kan du följa min blogg på bloglovin. Ni hittar länken i högra spalten, eller här under. När jag inte hittade min blogg på bloglovin för cirka två år sedan tänkte jag att det var ett problem utan lösning. För några dagar sedan upplyste Louise mig då om att man faktiskt kan maila dem så lägger de till ens blogg. Känns som att det visar en del på mitt tålamod/lathet.

Så, nu kan ni följa mig här om ni vill.

Frida S
Kommentarer (0)
Skriv siffran 4 med bokstäver:

Brevväxling

Vi skriver åt varandra i ett öppet dokument. Det är mitt försök att vi ska hålla kontakten. För jag avskyr när jag alltför ofta tänker att jag borde höra av mig, men sedan gör jag det inte. Men du förstår och det känns så fint att vi skriver åt varandra. Det är lite för långt emellan oss för att lyckas lappa ihop flera månader, men vi försöker så gått det går. Vi skriver om hur bäst mammor är, varför man går tillbaka till snubbar som inte är värda en. Som man inte ens är intresserad av längre. Om svackor, spöken och studier. Vänner som är för långt borta, fyllor, tårar och kyssar.

Det är lätt att skriva brev. Vi gjorde det för tio år sedan, och nu gör vi det igen. Det är utlämnande skönt. Tryggt. Det är som att vi är tillbaka och promenerar på rapadoftande grusvägar. Där vi gick i timmar och pratade igenom alla tonårsproblem vi hade. Snart är det vår igen. Fast vi inte har gemensamma grusvägar att gå längs just nu, så har vi ändå äntligen hittat tillbaka till varandra.

Frida S
04.03.2016 kl. 13:46

Varma gator slutar aldrig sjunga för mig

 

Februaris bästa låt, som genast hamnade i min vårplaylist. Älskar Silvana Imam. Nu längtar jag efter varma trottoarer, tunna jackor, skumpa i parker, terasser, knoppar i träden, transparenta strumpor och lätthet.

Frida S
01.03.2016 kl. 11:48

Modekväll vid Marimekko + after fashion drinks

I torsdags var vi Ratata-bloggare bjudna till Marimekkos modekväll för stamkunder. Jag, Lina och Louise gick dit tillsammans.

Hela Marimekko var fullt med människor och 55+ tanter som tror de har rätt att tränga sig före i kön. Hur som helst hade vi en jättefin kväll, Lina köpte en klänning och jag strumpor. Och vi blev bjudna på skumpa, bara det gjorde kvällen lyckad. Dessutom var det roligt att träffa andra ratatiter. Marimekkos butik här i Åbo är faktiskt en favorit. Fast jag sällan köper något därifrån tycker jag det alltid är roligt att gå in dit och titta på alla fina tyger. Alla kläder är så tilltalande, och de har det alltid så snyggt där.

Efter Marimekko gick vi vidare till Cow var ÅAstuderande nuförtiden för -20% på drickor (tips!), inte så illa. Tur för oss var det cuba torstai, så dessutom var Mojitos biliiga. Cessi slöt sedan upp med oss, och jag satt där och tänkte hur fint det är att ens nya och gamla vänner kommer överens. En väldigt lush life kväll, men det klagar jag verkligen inte över. 

Är fortfarande inte helt vän med min kamera, men kommer ändå aldrig bli nån proffsfotograf. Så bilderna får duga. Vi har alla börjat få lite förkärlek för blixt igen, så blev en hel del experimenterande med kamera + iphoneblixt. 

 

Frida S
22.02.2016 kl. 18:29

heimlängtan

På senaste tiden har jag haft mer heimlängtan än vad jag någonsin haft. Tror att det går mycket hand i hand med att det förväntas så mycket av mig nu. Både angående studier, relationer, men också presationskrav från mig själv. Allt kräver så mycket ansvar just nu, och jag saknar den där tiden när man inte behövde tänka så mycket. Därför har jag hemlängtan, för heim innebär ledigt och kravlöshet. Det betyder en mamma som alltid bryr sig, syskonhäng och djur som vill gosa. Så för att orka i två veckor till ser jag till att träffa människor jag tycker om, lyssnar löjligt mycket på Britney Spears och eftersträvar någon sorts pinterestdröm.

 

Frida S
22.02.2016 kl. 11:30

Jag är inte beredd

Idag insåg jag att om tre månader kommer jag ta ut min kandidatexamen och sedan har jag ingen aning om vad som ska hända. Under hela mitt liv har jag alltid haft ett mål, alltid något att jobba fram till. Först gymnasiet, sedan inträdesprov, och nu i 2,5 år har jag studerat mot att få klar kandin. Det jag däremot inte har tänkt på är vad jag ska göra nu. Visst vet jag ungefär vad jag kommer göra till hösten, men det är inte något som står skrivit i sten. Det är så otroligt många saker som kan fucka up sig innan jag når dit, och allt känns ändå så diffust. Majoriteten av mina vänner har ganska klart på sig vad kommer göra till hösten: utbyte, kandi, studier, gradun. Allt visserligen studierelaterat men de har en plan, de vet vad som kommer hända, var de ska befinna sig. 

Jag bestämde mig för en tid sedan att ta mellanår efter våren 2016, helt enkelt för att jag inte skulle orka fortsätta att studera. Det finns ingen motivation, ork eller inspiration. Det som jag inte tänkte på då var att det inte är så lätt att bara ta ett mellanår. Det är bekvämt att studera. Jag har känt mig så mitt upp i det, att jag ändå lite glömt bort hur nära den där framtiden faktiskt är. Klart att det ständigt har varit i mina tankar, men jag har ändå aldrig vant mig med tanken på att det  kan vara nu. Det är inte alls säkert att jag kommer återvända till  litteraturvetenskap, därför känns nästa år så avgörande. Det blir min första höst som jag inte kommer studera, inte ha ett konkret mål, inte träffa mina vänner varje dag och inte vara bekväm. Missta mig inte för att inte vara pepp över vad som komma skall (vad det än är), för det är jag verkligen! Det känns bara lite för skrämmande och nära just nu. Därför tåras nu mina ögon mer än vanligt. Därför måsta jag ringa och prata med min mamma precis varje dag, och därför kan jag nu inte riktigt hantera något på rätt sätt för tillfället. 

 

 

Frida S
17.02.2016 kl. 20:06

En vecka utan sociala medier

Jag och Louise blev inspirerade av våra favoritpodcastare, Alex och Sigge, och har bestämt att precis som de, ha en vecka utan sociala medier.

Det var under gårkvällens BK + skumpahäng som vi tänkte att nu gör vi det bara. Så idag under vår lunchpaus loggade vi ut från Instagram, Facebook, Twitter och Snapchat och raderade sedan apparna.

Vi får fortfarande läsa bloggar, surfa på nätet och ha Whatsapp och messenger, i och med att dt inte är sociala medier. Jag kommer däremot försöka att vara så lite som möjligt på internet överlag, för att maximera känslan att inte vara uppkopplad. I och med en mediekurs jag går nu har jag ännu en gång insett hur ofta jag bara ens sneglar på min iphone i hopp om att något nytt skulle ha hänt. Det ska bli intressant att se vad som händer med en under den här veckan. Kommer jag inse hur starkt beroende jag faktiskt är, kommer jag precis som Sigge börja på en roman? Kanske min kandi kommer bli klar, eller finns det en chans att jag inte ens kommer klara det?

Under veckan kommer jag skriva ner känslor, tankar och dylikt för att sedan om en vecka kunna blogga om hur vår fria vecka gick. Även Louise kommer blogga, så gå in och läs där också!

Det har nu gått cirka två timmar sedan jag loggade ut och jag har redan varit på väg att kolla instagram flera gånger, och jag var nära att logga in på Facebook för att kolla upp något. Så, har seriöst ingen aning om hur det här kommer sluta.

Frida S
15.02.2016 kl. 13:47

Jag känner det här

På cirka fyrtio minuter går mitt självförtroende i botten. Efter halva tiden orkar jag knappt ge respons, utan istället skriver jag ner vad jag tydligen gjort helt fel.
Du frågar om jag överreagerar och då kan jag inte längre hålla mig. Jag stannar upp och låter mig börja gråta. För en behöver inte alltid vara förstående, odramatisk, stark och oberörd. Du tröstar mig så gott det går medan jag står under mitt paraply på en trottoar 400 kilometer bort. Sakta tränger vätan in i mina skor och jag går hem med genomdränkta strumpor och svarta ränder längs kinderna.

Nu försöker jag att tänka att det inte är hela världen, och att jag inte borde vara så skör. Jag är inte min text, all kritik är bra kritik och det här hör till. Men vet ni vad, det är inte så lätt att tänka allt det där. För ord sårar ändå och jag tar allt personligt. Så idag är jag ledsen, arg och berörd. Och jag lyssnar på Justin Bieber på repeat, för det brukar kunna hjälpa.

(känslan efter ett kandisemi)

https://open.spotify.com/album/7fZH0aUAjY3ay25obOUf2a  

Frida S
27.01.2016 kl. 16:10

Som tusen utropstecken i hjärtat

Det känns så fint att jag har så bra relation med båda mina systrar. För idag grät jag en skvätt när jag fick veta att min äldsta syster Anna har förlovat sig med sin sambo. De har varit tillsammans i tio år (!!). Och som tio år yngre lillasyster har jag alltid längtat efter den dagen någon av mina systrar ska gifta sig. Jag har alltid sett så oerhört mycket upp till dem, och alltid hoppats att de båda ska hitta någon som de vill spendera resten av sitt liv med.

I och med att Anna och Jani har varit tillsammans i tio år är Jani en självklar del av familjen. Han har varit med under min uppväxt, när jag har haft mina värsta tonårsutbrott och när jag uppnått mina mål. Han är omtänksam, rolig och hjälper mig alltid när jag frågar efter hans hjälp. Även fast vi inte alltid är överens, så vet jag att jag kan lita på honom. Han finns där om jag behöver honom, precis som Anna. När ålderskillnaden är så pass stor känns det som om  Anna och Jani alltid tagit hand om mig, speciellt när jag var yngre. De ser till att jag har det bra. De är trygghet för mig och själviskt sagt så behöver jag deras omtanke. 

Därför kan jag inte låta bli att gråta en skvätt över deras förlovning. Att få fira deras beslut att resten av livet leva tillsammans gör mig så lycklig. Jag är så glad att de har hittat varandra, för jag kan inte tänka mig två som passar bättre ihop. De tillsammans, känns som en oslagbar kombination.

En lista jag hittat på pinterest. För kärlek är ju bäst.

Frida S
24.01.2016 kl. 17:49

Varje låt öppnar gamla sår

 

Som jag väntat.

 

 

 

Frida S
14.01.2016 kl. 15:44

Frida.
Är kaos.
Studerar litteraturvetenskap i Åbo.
Försöker lära mig något.

 


 

absurd 
argusti 
bratr 
danamon
dunkskallet
dysleski
finalina 
hanna
pixie 
sälskap