Vi kan vara som Paris och Nicole, du och jag du och jag

Jag bor ju i Stockholm nuförtiden. Det känns knäppt, ovant, men mest känns det nog bara så fint. För jag är ju här med Louise och vi bor i lägenhet där golvet knarrar, var man kan sitta uppkrupen i höga fönster och som har konstig konst på väggarna. Vi har nästan inga möbler alls, men vi har en kristallkrona och ett badkar. 

Den här sommaren som flöt förbi har varit en av de bättre, men också så tung. Jag blir så varm i hjärtat när jag tänker på alla brygghäng. På när jag klädde alla i reflex för att vi skulle cykla in till stan efter sangriafesten. Eller när man sitter ihopträngda i en bil och lyssnar på Joas playlists. Och hur de sista helgen ordnade en avskedsfest åt mig, trots att majoriteten var så bakis, och överraskade mig totalt. Det är de stunderna jag vill tänka på. Men det var också jobbigt, påfrestande och mycket krav. Därför känns det så fint att bo i en ny stad, med någon som man firade tre år tillsammans med på Facebook för en vecka sedan. <3 https://open.spotify.com/track/1JkcsJh6AWLxdVSe6fRe6y

Nu spenderar jag dagarna med att lyssna på Little Jinder, snapchatta, söka stipendier, läsa böcker, se serier, planera veckoslut och bara ha de så najs med min roomie. Om två veckor börjar min praktik, vilket känns så skrämmande, nervöst och pirrigt. Men vetja de blir bra. Förhoppningsvis mer än bra. Men före det ska jag hem en sväng för ett bröllop. Som jag sisådär väntat på i sju år. 

Frida S
02.09.2016 kl. 11:45

Brevväxling

Vi skriver åt varandra i ett öppet dokument. Det är mitt försök att vi ska hålla kontakten. För jag avskyr när jag alltför ofta tänker att jag borde höra av mig, men sedan gör jag det inte. Men du förstår och det känns så fint att vi skriver åt varandra. Det är lite för långt emellan oss för att lyckas lappa ihop flera månader, men vi försöker så gått det går. Vi skriver om hur bäst mammor är, varför man går tillbaka till snubbar som inte är värda en. Som man inte ens är intresserad av längre. Om svackor, spöken och studier. Vänner som är för långt borta, fyllor, tårar och kyssar.

Det är lätt att skriva brev. Vi gjorde det för tio år sedan, och nu gör vi det igen. Det är utlämnande skönt. Tryggt. Det är som att vi är tillbaka och promenerar på rapadoftande grusvägar. Där vi gick i timmar och pratade igenom alla tonårsproblem vi hade. Snart är det vår igen. Fast vi inte har gemensamma grusvägar att gå längs just nu, så har vi ändå äntligen hittat tillbaka till varandra.

Frida S
04.03.2016 kl. 13:46

Tillbaka

Jag är tillbaka i Åbo med stregring och utan ofrivilligt pirr i magen. Det finns tiotals måsten jag borde ta tag i men jag kan inte riktigt slita mig från den här stressfria bubblan jag befinner mig i. 

Jullovet var helt perfekt. Jag hann lappa ihop delar av mig själv som hösten slitit för mycket av, umgås med alla som hör hem till, hästmysa och ordna en nyårsfest som blev precis så lyckad som jag hade hoppats. Varje gång jag är hemhem och vi alla samlas kommer jag inte ifrån hur roligt vi alltid har. Det känns som att de hundratals kilometer som finns mellan oss bara stärker allt som förut var skört. När jag tänker på hur vi alla dansade oss svettiga till Håkan H, skålade och kramades vid tolvslaget, drack mängder av skumpa, lekte lekar, grät, skrattade, sjöng allsång, hånglade och berättade hemligheter och dansade lite till, önskar jag att det kunde va nyår oftare. 

Jag hade noll bilder från kvällen så här kommer en av Saras bilder (som blev extremt suddig) och en av Louises.

Ofc glitter roots på nyår <3

Nu är jag mer en redo för en stressfri Åbovår med skumpadagar, dansnätter, kompishäng med saknade åbovänner och planerande av nästa höst. Åbo <3

 

Frida S
14.01.2016 kl. 14:05

Söndag

Tydligen är jag inte alls okej. (Tillägg: fast nu är jag det)
 

Därför är en tidig prommis, trots bultande huvud, med en bästa vän så himla rätt. Sedan blir allt lite lättare när man får prata med en mamma som bryr sig. För att sedan bjuda in en bestie på krabbishäng, så man kan ligga nära nära i sängen och känna hur den där knuten inombords blir lite mindre. Dessutom lyssnar vi på Taylor <3

 

Frida S
29.11.2015 kl. 15:22

Under en vecka

Jag vaknar fem timmar för tidigt och ringer dig. Gråter i en femton minuter över att allt känns för mycket, men ändå just då i stunden alldeles för lite. Gråter över att jag saknar dig varje dag, och lite över pojkar. 

Sitter med en förlängesen uppdrucken kaffekopp, trycker fram orden och gråter för att det är tungt att dela med sig. Just då i stunden tänker man att det ska bli lättare, men egentligen blir allt bara mycket svårare för plötsligt har något undangömt blivit verklighet. 

I biomörkret blir jag tårgöd till Inside Out (som för övrigt är super), men också för att mitt sällskap är en av de finaste människorna som finns. Och jag kan inte förstå hur jag klarat mig utan henne tidigare. 

 

 

Frida S
20.09.2015 kl. 21:49

Sommarens finaste häng

 

Vi firade midsommar vid min villa. Grillade, spelade kubb, drack mängder av vin, tog nattdopp, dansade tills solen började gå upp. Sedan sov alla över, för att sedan ha den fnissigate frukosten ever. 

Drack mera vin på diverse platser, med olika människor. Här med Jonas.

Malin och Julina ordnade sommarens största fest i en danspaviljong. Var vi tokdansade, berättade hemligheter i grönaste WC:n ever, hade matkrig och hade det så himla fint. (Louise bilder)

Åkte till Åbo för att träffa Hanna ett par dagar. Åbo var sommarvarmt och vi var och simmade, hängde vid ån och gjorde alla typiska Hanna&Frida-grejer. Var ändå ganska sorgliga dagar eftersom det var sista gången vi umgicks som kämppisar. </3

Jag och Louise hälsade på Josefin i Stockholm en helg i augusti.
Hängde bland annat med Johanna och Joa under Jakobsdagar.

Andades skogsdoft med Jenna, Malin och Cessi.

Fick träffa Louise trots att vi bodde på skilda håll. Hon kom till Nykarleby ett par gånger, och sedan i Stockholm. <3456

Sista helgen träffades största delen av gänget vid Malins. Sedan flyttade vi alla till olika städer igen, och så var det plötsligt höst.

Frida S
11.09.2015 kl. 16:14

Sista dagarna i maj ( i Åbo)

De sista vårdagarna i Åbo spenderade jag mest tillsammans med Hanna. Vi var bland annat och såg till hennes hösthoods. En dag matchade jag med lysande rosa och använde min pojk-adidasjacka flitigt. Hanna och jag firade sommarlov med somrigaste middagen. På skolavslutning cyklade vi till Uittamo för att ligga i solen på klippor och prata om bland annat äktenskap, föräldrar och hur fin våren varit. Kvällen innan hade vi dansat på Dynamo till stängning och jag mindes inte när jag senast haft så roligt. När vi gick hem dokumenterade jag himlen eftersom den var helt magisk. Efter den helgen åkte jag upp till Nykarleby för sommaren.

 

Frida S
08.07.2015 kl. 21:53

En kväll i sin helhet

Rödtjutsläppar.
En vante mindre.
Captain Obvious. 
vadfangörvihär.
Snuff.
Rosaglittrande dödsätare.
Eyelinervärk.
1% skillnad.

The Cure – Just Like Heaven

 

Frida S
27.02.2015 kl. 17:15

Det finns dagar som blir bättre av att prata om plan, och funderar när man kan vara kär och när man egentligen känner någon. Försöka förstå sig på sin egen hjärna, tänka på hur det skulle vara att leva ett liv utan konsekvenser. När avtal görs angående sommaren och allt känns genast bättre av att man bara har umgåtts.

ps. Fråga: På vilket jävla ✈️ är vi? ds.

Frida S
06.01.2015 kl. 22:26

att höra dig andas

Ligger på vindsgolvet och är nära igen. Brus och ilande luft. 
Rödvinsglasen är sedan länge tomma och vintervärlden redan besökt. Förstående blickar och avlägsenhet. Hemligheter utelämnas och pinterestbilder visas öga mot öga istället. Att känna sig dubbelt hemma. 
Frida S
04.01.2015 kl. 19:56

Återförening för sommaren

 

 

sälskap fick äran att ta bilden.

Frida S
04.06.2014 kl. 21:43

Hejhejnyykabi och hurrafördemsomfyllerår

Fingrar på fjärilsvimplarna och känner för stunden ren och kär lycka. Sopar upp gårdagens serpentinrester och torkar bort rödvinsfläckarna. 

Tokdansade till The 1975 – Sex och Håkan förstås, kramades, kompiskärlek,  skålade med födisbarnen, berättade om sådant som har räddat en, delade löv, första riktiga sommarnatten, nostalgi, brygghäng med himlen i vattnet, terassvärme, såpbubblor med rök i, promenad hem då det var närmare morgon än natt.


kalasvänner


best


ramlar glada gatan fram

 

Frida S
01.06.2014 kl. 11:49

Förberedelser inför en sommar i kaaabi (Just look over your shoulders, honey)

Viker kläder och försöker packa ihop en del av hösten och våren. 

Jag kommer sakna att sitta vid ån och inte göra nånting. Jag kommer att sakna tystheten i lägenheten och det faktum att det finns vänskaper fem minuter bort. Jag kommer sakna det speciella bruset, ljuset och ruset som jag hittat i Åbo. Att somna till en ljusrosa himmel på åttonde våningen. Möjligheten att alltid hitta på någonting nytt, eller att bara dricka vin på ett lägenhetsgolv. Att ha spela musik lite för högt på hemmafesterna och att få dansa till Håkan Hellström i lägenheter, vid F eller på gatan fram. För visst kan jag göra allt det här var som helst, men ändå känns allting annorlunda i åbohem. Men mest av allt kommer jag nog sakna finaste vännen som jag hittade här. Tänk att ha spenderat nästan varje dag med någon i nio månader för att sedan inte ses på tre. Kommer sakna dig massor! 

Jackson 5 – I'll Be There en av de mest cheesyiga låtarna om vänskap xx

Frida S
25.05.2014 kl. 22:03

Och du är precis som jag

Tisdagsmojito med Louise. Igår insåg jag hur allting plötsligt blev så mycket lättare när jag äntligen fick träffa henne, men också för att mamma kom hit. Så fint. 

Frida S
06.05.2014 kl. 21:57

Ge mig något att drömma om

Kapar av det som en gång varit en jämförelse. 
För jag måste bort. Det måste existera en skillnad. Ignorerar bortglömda svar och ofrågade frågor. Har golvsnack klockan fem på morgonen, och erkänner hur du på något sätt kom in i mitt liv precis i rätt stund.
Dricker skumppa en hel eftermiddag, och en nyfunnen vän anförtror sig. 
Får svårt att vara, njuter av Wes Anderson på storduk, går vidare. 
Det handlar allt om alltid till slut, att jag går vidare. För att sedan gå tillbaka, för att sedan febrilt försöka hitta något nytt.
 
Frida S
02.05.2014 kl. 22:08

Parkhäng

När det mesta (och de flesta) bara känns förvånansvärt tröttsamt är det så himla skönt att sitta i en solig park, med en skogsfrände, och prata om viktiga och oviktiga saker. Tillsist så stör inte ens myrorna eller måsarnas parningsritual mig alls, och allting börjar kännas ganska kalas och hoppfullt igen.
Frida S
27.04.2014 kl. 18:37

Fick nog av ensamheten

Veckors lagrad frustation väller ur mig. Läser upp statusar som fastnat på minnet, återberättar händelser och erkänner misstag.
Vi ligger ner krypna i min säng, jag läser och du försöker att inte somna.
Under promenaden bubblar skrattet högt ur mig, och jag studerar ditt armhår när vi ser på serier. 
Hade glömt bort hur skönt det kan vara att kikna av skratt och ha någon att dela beskymmer med. 
Frida S
14.04.2014 kl. 20:36

Jag fick feeling

Frida S
14.04.2014 kl. 16:58

"Och vi fyller alla sprickor med tankar om hopp"

Söndagsmys.

Frida S
06.04.2014 kl. 20:49

Analogt i februarisolenAnneli och Johanna i Helsingfors. I väntan på kalasigheter.

Frida S
05.04.2014 kl. 17:34

"You're young until you're not

Plötsligt smiter det ut genom mina läppar.
Kanske det är jag som är förändringen.
Jag vet att du inte har en aning om så är fallet, men det känns så bra att säga det åt dig. För du är nog en av de ödmjukaste människor jag vet, med det vänligaste leendet. 
Frida S
30.03.2014 kl. 10:34

Känner du?

Skrattar så tårarna rinner när du ringer och berättar om ett felskickat
e-mail. Dels för att jag finner det oerhört festligt, men också på grund av saknaden och det att du ringer åt mig. Av alla människor du kan ringa åt.

Känner vemod över nyckelpigan som är fast mellan fönstren i köket. Den kryper från sida till sida, och jag kan inget göra. 
Frida S
27.03.2014 kl. 18:02

jag och Louise


xxxx

Frida S
26.03.2014 kl. 16:19

Aura-häng

"Det blir ju så nu då, våren, Åbo och Frida."
Men som tur är bor vi ju nära varandra, och det är skönt att på så sätt känna den där gemenskapen. Jag ser ner i åvattnet och tänker att det här måste ju vara en del av något stort, av något viktigt.


 

Frida S
22.03.2014 kl. 20:39

Saknade

Det sticker till någonstans i bröstkorgen när jag inser att jag är en den som inte är på plats. Som inte får ta del av gemenskapen och tryggheten.
Jag som inte kan luta mig tillbaka, och vara helt och hållet mig själv med de personer jag trivs allra bäst med. De personer som jag känner mig hemma med. 

Vissa dagar är svårare än andra. 

Frida S
21.03.2014 kl. 10:15

Let the world see what you have got

Jag blir ofta pirrig i magen av massa olika saker. Det som just nu gör mig extra pirrig är när jag tänker på allt som hänt de senaste åtta månaderna. 

Något av det bästa som hänt är nog att jag lärt känna Louise. Och nu vill jag att hela världen (eller åtminstone ni få som läser min blogg) ska få veta att hon är en underbar person. Så, där sade jag det.

Och nu tillängar jag Louise min absoluta favoritlåt från när jag var sex år. http://open.spotify.com/track/1fn6EFBBNiDVhL3DxDDJTD

Frida S
19.03.2014 kl. 19:13

Drar den här staden ner oss till botten av ån?

Jag viskar att du inte dömer någon, inte ens mig.
För med dig känns allting mer okej, mer acceptabelt.
Sådant som annars är asfaltsgrått blir till något annat, något bättre,

Efter tre öl i kroppen känns allting annorlunda.
Kinderna blir rödare och jag tar en hand under bordet.
Bara för att se om det ännu är okej att jag gör så.
Och det är det.


Frida S
15.03.2014 kl. 16:50

pepppen

Idag blir jag pirrig i masun när jag tänker på vem jag ska få träffa ikväll.
Erbjuder skamligheter och ser på foton från sommaren 2013.
Frida S
14.03.2014 kl. 11:41

"Into the wilderness, away from the loneliness"

Lämnar blåa prickar över hela badrumsgolvet. 
Min handduk blir förtjusande blåbärsblå.
Anstränger mig för att glömma.

Ler som störst på balkongen med armen om en kamrat. Blixten fyras av för sista gången. Känner rus.
Gör ännu ett försök att lyssna sönder Extinctions.

Bjuder på smörgås och klänning. Återberättar. Försöker hitta ordet morkkis i synonymordboken. Lyckas inte. 

 

Frida S
12.03.2014 kl. 19:59

Best buddies

Det här spelas några gånger per dag på Tavastgatan.
Idag lagar Josefin mat åt mig, och jag söker lämpliga böcker åt henne.
Känns som om vi har det ganska så bra. 
Frida S
02.03.2014 kl. 15:21

Kompiskär

Jag trodde att jag tyckte om att vara för mig själv i lägenheten.
Men det visade sig bara att jag hade glömt hur väldans bra jag och Josefin har det tillsammans.

Nu skivar hon gurka åt mig, och jag sitter och iakttar henne lite småcreepigt. Så fint, hon e fin. Jag tycker ni alla bara borde veta det.
Frida S
27.02.2014 kl. 15:26

"Jag behöver en smäll på käften för att komma i rätt balans"

Efter min tredje kopp kaffe får jag det äntligen ur mig.
Om hur jag får ångest över att inte vara social. Hur förväntningarna håller på att bryta sönder mig. Att jag börjar må dåligt av att vara trött, men att jag ändå förstår att alla måste få vara det.
Du berätta livsavgörande saker som hänt dig de senaste veckorna och det händer ofta att mina ögon tåras försiktigt. Du ser rakt in i mina ögon, rakt in i mig och delar känslorna med mig, som ingen gjort på länge. Inte på det sättet. Jag får ur mig hur mycket jag saknar dig, och vad du faktiskt betyder för mig. Och kanske dina ögon tåras lite då i stunden. Jag lutar huvudet på tågfönstret och känner mig hemma. Med dig, din röst och din ärlighet. Vi är ärliga. Erkänner, förklarar, anförtror och överdriver inte. Det är en tid sedan jag varit så uppriktig, mot mig själv, mot någon annan. När jag stiger av tåget, och vi skiljs åt, känns det som om balansen är återställd. Som att jag kan hantera mina tankar igen.
Frida S
15.02.2014 kl. 15:05

Dagens saknade

Idag saknar jag de här två extra mycket. 

Frida S
06.02.2014 kl. 11:13

Frida.
Är kaos.
Studerar litteraturvetenskap i Åbo.
Försöker lära mig något.

 


 

absurd 
argusti 
bratr 
danamon
dunkskallet
dysleski
finalina 
hanna
pixie 
sälskap