Alla drar till Stockholm, hört att de var bra där. Vänd dig inte om, vänd dig inte om

Jag är tillbaka i Stockholm och jag tänker på hur jag skrev åt Louise när hon var påväg ner hit, att det är ju här vi ska vara nu. Det är ju bara så rätt. Och fast jag ibland känner att jag går lite sönder av saknad, så försöker jag tänka att det finns så många värre saker än att ha ett långdistansförhållande. Det är ju ändå bara lite vatten mellan oss. Han hälsar ju på och det finns hur många sätt som helst att hålla kontakten. Försöker jag tänka. Kommer ihåg hur Lina sa att det går ju, när en ändå ser ett slut på det. Att man får bo i samma stad om ett par månader igen.

Därför är jag ändå så oerhört pepp på allt vad Stockholmvåren kommer innebära. Jag bara väntar på att min praktik ska börja, att gatorna ska bli helt grusfria och jag kan börja använda sneakers dagligen. Känna vårsol och klara av att vistas utomhus utan att frysa fingrarna av sig när man glömt handskarna. Så länge jag väntar lyssnar jag på det här

 

Frida S
31.01.2017 kl. 17:52

Vi kan vara som Paris och Nicole, du och jag du och jag

Jag bor ju i Stockholm nuförtiden. Det känns knäppt, ovant, men mest känns det nog bara så fint. För jag är ju här med Louise och vi bor i lägenhet där golvet knarrar, var man kan sitta uppkrupen i höga fönster och som har konstig konst på väggarna. Vi har nästan inga möbler alls, men vi har en kristallkrona och ett badkar. 

Den här sommaren som flöt förbi har varit en av de bättre, men också så tung. Jag blir så varm i hjärtat när jag tänker på alla brygghäng. På när jag klädde alla i reflex för att vi skulle cykla in till stan efter sangriafesten. Eller när man sitter ihopträngda i en bil och lyssnar på Joas playlists. Och hur de sista helgen ordnade en avskedsfest åt mig, trots att majoriteten var så bakis, och överraskade mig totalt. Det är de stunderna jag vill tänka på. Men det var också jobbigt, påfrestande och mycket krav. Därför känns det så fint att bo i en ny stad, med någon som man firade tre år tillsammans med på Facebook för en vecka sedan. <3 https://open.spotify.com/track/1JkcsJh6AWLxdVSe6fRe6y

Nu spenderar jag dagarna med att lyssna på Little Jinder, snapchatta, söka stipendier, läsa böcker, se serier, planera veckoslut och bara ha de så najs med min roomie. Om två veckor börjar min praktik, vilket känns så skrämmande, nervöst och pirrigt. Men vetja de blir bra. Förhoppningsvis mer än bra. Men före det ska jag hem en sväng för ett bröllop. Som jag sisådär väntat på i sju år. 

Frida S
02.09.2016 kl. 11:45

Kom ge mig sommar

Det är sommar och jag tänker inte. Eller så gör jag det för mycket. Jag sitter uppkrupen på en stol, dricker kaffe och pratar om allt som är viktigt. Jag tvättar håret mer sällan, känner fölpäls under handflatorna och bär flera hinkar med vatten varje dag. Träffar fina vänner, skapar chattgrupper och försöker hålla fast och sammanbinda. Försöker att inte tänka. Orkar inte reda ut allt krångel, väntar på samtal, svar, något.

Ångrar mig, glömmer, tar tillbaka, förväxlar. 

Håller din hand och du frågar om det har blivit sådär på grund av . Jag skakar på huvudet för det går inte att bilda ord, öppna ögon. Får veta något som jag inte förstår. Tänker att kanske vi tänker precis samma sak. Tänker att vi kanske borde börja tänka bättre. Eller så får det bara vara nu. Så jag fortsätter med att hänga vid mina vänners sommarjobb, läsa diktsamlingar, tvätta håret sällan och känna fölpäls under haldflatorna.

Frida S
04.07.2016 kl. 18:29

Varför jag inte hinner, eller kan skriva

Här är det tyst just nu. För jag är upptagen med att storma, känna, säga hejdå, leva kämpislyfe med världens bästis, gå på keikkor. Dricka skumpa mitt på dagen för att fira att kandin är inlämnad och alla kurser fixade. Ligga på vårdis och läsa böcker, gråta på vårdis i kanske den snällasta famnen som finns. Reda ut saker, kramas och planera. Skriva ansökning efter ansökning. Dansa, bygga en koja, se på Jane the Virgin, klädkrisa. Men mest av allt bara vara ledig, och träffa alla vänner som jag inte riktigt vet när jag kommer se nästa gång ( det där lät alldeles för dramatiskt). Så därför skriver jag inte. För allt skulle bli för dramatiskt, ledsamt eller för personligt. Och just nu vill jag bara vara glad och majpepp.
Frida S
09.05.2016 kl. 09:28

Att tappa bort sig själv

 

I höstas började jag känna att studiestressen blev för överväldigande. Jag kunde inte längre hantera den. Plötsligt var alla människor i min närhet oerhört irriterande och mitt tålamod var uselt. Jag grät nästan varje dag och kände mig så långt ifrån mig själv som jag bara kunde. Sedan kom jullovet. Jag fick äntligen ta det lugnt, inte stressa och började äntligen hitta tillbaka till mig själv.

Nu de senaste veckorna, när kandiångesten har varit som värst, märkte jag att jag började känna samma känslor som i höstas. Jag har aldrig tidigare haft så mycket studiestress som detta år, och har därför inte vetat hur jag reagerar när det håller på att bli för mycket. När det är för mycket. Det är hemskt att inse hur stress påverkar ens humör, beteende och vardag. Jag har inte kunnat glädjas åt mina vänners framgångar, har varit oerhört lättirriterad och helt enkelt inte snäll. Det är inte det att jag inte velat, men det har helt enkelt inte gått. Stressen inombords, känslan av att nästan misslyckas och pressen har varit för påtaglig. Jag avskyr att inte klara av att vara glad en hel dag, eller känna mig lätt och trevlig. Jag har inte klarat av att lägga mina egna känslor åt sidan för att bry mig om någon annan, vilket har känts helt förfärligt. Och alla dessa känslor bara på grund av en kandi. 

Under helgen började jag återigen må bättre. Den där lättheten och vardagsnöjdheten har sakta börjat komma tillbaka. Fortfarande känner jag av den där tyngden inombords och måste anstränga mig lite mer en vanligt. Det enda jag kan göra nu är att vara oerhört tacksam över att ha förstående och underbara vänner. Jag har svårt att förstå hur de har orkat hantera alla mina humörsvängningar de senaste veckorna. Eller att de ens har velat umgås med mig. Att jag inte klarat av att hantera allt som hänt de senaste veckorna har fått mig att inse något. Även jag har en gräns för hur mycket stress jag kan hantera och när det blir för mycket så försvinner jag. Jag tappar bort mig själv och nu vet jag inte hur länge det kommer ta förrän jag är tillbaka. Kanske bara ett par dagar, kanske flera veckor. Hur som helst, känns allt faktiskt lite bättre idag. Kanske det känns ännu bättre imorgon.

Frida S
14.03.2016 kl. 19:57

heimlängtan

På senaste tiden har jag haft mer heimlängtan än vad jag någonsin haft. Tror att det går mycket hand i hand med att det förväntas så mycket av mig nu. Både angående studier, relationer, men också presationskrav från mig själv. Allt kräver så mycket ansvar just nu, och jag saknar den där tiden när man inte behövde tänka så mycket. Därför har jag hemlängtan, för heim innebär ledigt och kravlöshet. Det betyder en mamma som alltid bryr sig, syskonhäng och djur som vill gosa. Så för att orka i två veckor till ser jag till att träffa människor jag tycker om, lyssnar löjligt mycket på Britney Spears och eftersträvar någon sorts pinterestdröm.

 

Frida S
22.02.2016 kl. 11:30

Jag är inte beredd

Idag insåg jag att om tre månader kommer jag ta ut min kandidatexamen och sedan har jag ingen aning om vad som ska hända. Under hela mitt liv har jag alltid haft ett mål, alltid något att jobba fram till. Först gymnasiet, sedan inträdesprov, och nu i 2,5 år har jag studerat mot att få klar kandin. Det jag däremot inte har tänkt på är vad jag ska göra nu. Visst vet jag ungefär vad jag kommer göra till hösten, men det är inte något som står skrivit i sten. Det är så otroligt många saker som kan fucka up sig innan jag når dit, och allt känns ändå så diffust. Majoriteten av mina vänner har ganska klart på sig vad kommer göra till hösten: utbyte, kandi, studier, gradun. Allt visserligen studierelaterat men de har en plan, de vet vad som kommer hända, var de ska befinna sig. 

Jag bestämde mig för en tid sedan att ta mellanår efter våren 2016, helt enkelt för att jag inte skulle orka fortsätta att studera. Det finns ingen motivation, ork eller inspiration. Det som jag inte tänkte på då var att det inte är så lätt att bara ta ett mellanår. Det är bekvämt att studera. Jag har känt mig så mitt upp i det, att jag ändå lite glömt bort hur nära den där framtiden faktiskt är. Klart att det ständigt har varit i mina tankar, men jag har ändå aldrig vant mig med tanken på att det  kan vara nu. Det är inte alls säkert att jag kommer återvända till  litteraturvetenskap, därför känns nästa år så avgörande. Det blir min första höst som jag inte kommer studera, inte ha ett konkret mål, inte träffa mina vänner varje dag och inte vara bekväm. Missta mig inte för att inte vara pepp över vad som komma skall (vad det än är), för det är jag verkligen! Det känns bara lite för skrämmande och nära just nu. Därför tåras nu mina ögon mer än vanligt. Därför måsta jag ringa och prata med min mamma precis varje dag, och därför kan jag nu inte riktigt hantera något på rätt sätt för tillfället. 

 

 

Frida S
17.02.2016 kl. 20:06

Jag känner det här

På cirka fyrtio minuter går mitt självförtroende i botten. Efter halva tiden orkar jag knappt ge respons, utan istället skriver jag ner vad jag tydligen gjort helt fel.
Du frågar om jag överreagerar och då kan jag inte längre hålla mig. Jag stannar upp och låter mig börja gråta. För en behöver inte alltid vara förstående, odramatisk, stark och oberörd. Du tröstar mig så gott det går medan jag står under mitt paraply på en trottoar 400 kilometer bort. Sakta tränger vätan in i mina skor och jag går hem med genomdränkta strumpor och svarta ränder längs kinderna.

Nu försöker jag att tänka att det inte är hela världen, och att jag inte borde vara så skör. Jag är inte min text, all kritik är bra kritik och det här hör till. Men vet ni vad, det är inte så lätt att tänka allt det där. För ord sårar ändå och jag tar allt personligt. Så idag är jag ledsen, arg och berörd. Och jag lyssnar på Justin Bieber på repeat, för det brukar kunna hjälpa.

(känslan efter ett kandisemi)

https://open.spotify.com/album/7fZH0aUAjY3ay25obOUf2a  

Frida S
27.01.2016 kl. 16:10

Vinterlistan

Hur var din höst?
Tyvärr har min höst präglats mest av stress. Stress över studier, framtiden, relationer och att tiden inte räcker till. Det har gjort att jag har svårt att minnas allt roligt. Men har hunnit med en del keikkor, fint kompishäng och skumpakvällar, som gjort allt lite bättre.

Vad förväntar du dig av vintern?
Snö och minusgrader så jag kan börja använder ordentligt med varma tröjor och sånt. Gnistrande solskensdagar och att jag ska klara av att ta det lugnt.

Din bästa vinterbild från Instagram!
Har inte så många vinterbilder, men den här är av Siri och Bruno förra februari. Vi var ute i skogen och på åkrar här hemma och solenskenet gjorde ont i ögonen och det var krispigt kallt. 

 

Vilka är dina favoritspel under jullovet?
Jag gillar bäst olika sorts brädspel och strategispel. Är egentligen inte så kräsen, bara jag får spela något.

Vad är den mest välplanerade julklappen du ger bort i år?
Kan jag tyvärr inte säga, för personen som ska få den läser min blogg :)

Hur ändrar din väskas innehåll under vintern?
Om jag inte har en mössa på huvudet så finns den i väskan. Tillsammans med flera olika läppbalsam, näsdukar och ibland även yllesockor.

Beskriv en typisk dag för dig under vintern 2015-16.
Jag stiger upp vid 8-tiden, äter frukost i lugn och ro. Promenerar sedan till arken för att skriva på min kandi. Antagligen har jag planerat in en lunchdate, och på eftermiddagen går jag antagligen på föreläsning eller fortsätter skriva. Sedan går jag hem vid 16-tiden, antingen möter jag upp någon och hittar på något kul, eller så hänger jag bara hemma och ser på Netflix och äter middag.

Går du i ide eller lever du upp under vintern?
Mina levnadsvanor varierar nog inte mycket från resten av året. Gillar ändå vintern, men lever nog inte speciellt mycket för det. Först sedan när det börjar bli ljusare.

Vad är god vintermat för dig?
Olika sorters grytor som värmer bra.

Vilka sånger går på repeat hos dig just nu?
Hångellåten - Litte Jinder, Mauro Scocco
Sedan också diverse låtar från min julplaylist.

Nämn tre bra vinteraktiviteter.
Packa en väska, klä på dig varma kläder och gå ut i skogen med fint sällskap och åtminstone en hund. Pausa med varm oboy och smörgåsar.

Träffas hemma hos någon med vänner och antingen dricka varma drycker eller skumpa. Bara sitta och trängas runt ett köksbord, på ett golv eller i säng och ha ultimat mys. 

Åka pulka.

Hur såg julen ut hos dig för två år sedan?
Under dagen tog jag det bara lugnt här hemma, hade jullunch med familjen. På eftermiddagen for åtminstone jag och mamma till julkyrkan, vilket vi far varje år. Sedan åt vi julmiddag hos Anna (syster) och Jani, vilket vi inte brukar. Efter all mat for hela familjen hem till mamma och pappa var vi hade julklappsutdelning. Kvällen avslutades traditionsenligt med att vi spelade ett nytt brädspel och drack glögg.

Vilken var årets bästa julfest?
Har egentligen bara varit på en julfest, som min kompis Malin och hennes kämpis Elin ordnade och den var helt jätterolig. Men måsta säga att den bästa festen så här i juletider var nog min födisfest som var 11.12, dagen före min födis. Så fint att ha alla vänner samlade, få världens finaste presenter och dansa i vardagsrummet.

Vad ska du ännu hinna göra innan det blir vår?
Det enda jag verkligen måst göra innan våren är att skriva klart min kandi, försöker annars inte ha så mycket krav. Vill klyschigt nog försöka ta vara på tiden, innan det är sommar igen. 

Frida S
20.12.2015 kl. 18:56

Som ett tonårshjärta

 

Jag försöker minnas när jag senast kände mig riktigt vaken. Har ett huvud som är kaos och känslor som inte går att definiera. Det är så mycket som gör att allt känns ganska så crap mesta dels av tiden nu, men ändå lyckas jag vara ganska nöjd. 

För jag är så glad över alla mina smarta vänner som jag kan diskutera med, gosa med och prata skit med. Eller tanken på att jag inte vet var jag kommer bo nästa år. Jag kan knappt förstå att jag ska och lyssna på Håkan H om cirka sex månader. Försöker komma på hur ett nyckelben kan vara så hett, eller hur vissa vackra pojkar får en att tappa andan. 

Frida S
27.11.2015 kl. 21:25

Bräcklighet

Skriver tre sidor som är fylld med pretentiös text. Det är så oerhört dåligt, men det är okej. För jag skriver om det som känns. Det som får den där tyngden i bröstkorgen att växa, som får magen att vridas av alla motstridiga känslor. Det som får mig att vilja pussa på alla mina vänner för att de är så fina, men samtidigt om allt det som händer ute i världen som får mig att gråta. 

 

Frida S
17.11.2015 kl. 18:26

Lära känna-listan

​Hur gammal är du? 
Fyller 21 om cirkus fyra veckor

Hur gammal känner du dig?
Ofta känner jag mig nog precis så gammal som jag är. I vissa situationer som sjutton, i andra äldre än vad jag är.

Var bor du?
Den här hösten är min tredje i Åbo. Aldrig trodde jag att jag skulle trivas så här bra här som jag gör. Har bott i samma lägenhet sedan jag flyttade hit, och den här den bästa utsikten över Åbo. <3

Vad har du gjort i dag?
Har egentligen bara hunnit stiga upp och äta frukost, men kan berätta om gårdagen istället.
Igår googlade jag fram julklappar ocb beställde dem på förmiddagen. Sedan skrev jag på ett grupparbete om Norges språkhistoria. På eftermiddagen mötte jag upp Hanna vid Tiirikkala för skrivdate. Vi skrev i kanske tre timmar. Där emellan pratade vi om vad en egentligen vill göra med sitt liv, hundar, vad som hänt på senaste tiden och instagram. Helt perfekt söndagshäng enligt min åsikt. Sedan gick jag hem och åt middag och läste lite. 

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför? 
Jag tycker för mycket om alla årstider för att välja en. Sommar för att en kan springa runt barbent och för nätterna, hösten för alla färger och höstkläder, vinter för att jag älskar snö, vår för vad det gör med alla människor.
 

Är du beroende av någonting?
En hel del ändå, men några är kaffe, iphonen, umgänge.

Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig?
1. Jag föddes med gomspalt, opererades när jag var nio månader och har gått i talterapi och gått på massor med kontroller.

2. Är oerhört medveten om mina brister (ex. jag blir väldigt lätt svartsjuk), och tänker ofta att jag borde försöka jobba bort dem. Det lyckas nästan aldrig. 

3. Jag älskar verkligen hästar. Skulle inte kunna tänka mig ett liv utan dem. Hemma i Nykarleby har vi eget stall med fem egna hästar (sex om man räknar ett föl i en mage). Något av det värsta jag varit med om var när vi sommaren 2014 blev tvungna att avliva min första ponny som jag fick när jag var åtta år. Har tävlat seriöst på nationell nivå och det går inte en dag utan att jag saknar det. Kan utan problem prata om hästar hur mycket som helst, men gör det väldigt sällan eftersom få av mina vänner delar samma intresse.

 

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Gärna hemma i Nykarleby för att fira min älskade mammas födelsedag med resten av familjen. Eller på en plats som är fri från stress och fylld med inspiration.

Vad är du på för humör just nu?
Ett ändå ganska glatt humör. Vaknade utvilad och med vinterkänsla i kroppen. Varje dag som jag kan ta de lugnt på morgonen gör mig ofta väldigt nöjd med tillvaron.

Vilket är ditt favoritgodis?
Sura godisar och dödskallar. 

Vilken är din favoritaffär?
Monki och Cos. Därifrån är det mesta som finns i min garderob.

Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Båda, men mest ändå morgonmänniska. Jobbar bäst från morgonen, då har man dessutom hela dagen framför sig ännu.

Har du blivit sydd någon gång?
Inget annat än operationssår.

Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Mamma. Hon skickade ett brev med en visselpipa gjord av bambu och ett manushäfte som hon köpt åt mig. <3

Är du blyg?
Sällan. Om jag blir det är det ofta bland människor som får mig att känna osäkerhet.

Vad heter du i andra namn?
Signe Maria

Vill du gifta dig?
Ja, det tror jag faktiskt. 

Har du något smeknamn?
Froids och Frippo är kanske de som används mest frekvent, men sen också Friiduni, Bilbo, Bratr, Fripolonos, Friola.

Frida S
16.11.2015 kl. 09:59

Kastar mina känslor överallt och ingenstans

Känner mig som världens största kliché när jag gråter i bussen påväg tillbaka till Åbo. För här i Åbo väntar alltid stressen över mina studier, ansvar och förväntningar. Här finns den där känslan över att alltid försöka räcka till, men aldrig egentligen känna att en gör det. Efter tre dagar med människor som är nöjd med att jag bara är jag, vällde känslokaoset ut. Under de tre dagarna fanns det inte några föreställningar om att jag skulle vara osårbar och oberörd. I det sällskapet är det en självklarhet att jag inte är stark, kontrollerad och alltid glad.
 

Jag kramar om din hand när vi ser på det liv jag kunde ha haft. Du ger mig en vattenflaska för att jag ska kunna svälja ner gråtklumpen. Vi pratar om minnen som får mig att förstå hur vissa beslut bara måste tas, fastän det gör så att man nästan går sönder. Du får mig att känna att det är okej att vara ledsen utan någon egentligen orsak. Jag berättar om mina drömmar och planer och du lyssnar mer än av bara artighet. Tårögt hyllar vi de tre dagarna som gick alldeles för snabbt och jag har dig att lyssna på min favoritlåt för hösten precis innan jag måste springa till bussen.

 

Du skriver åt mig att jag inte ska låta någon förminska det som jag känner inom mig. För det är ju det som är jag. Att det är dumt av mig att tro att jag inte har rätt att vara ledsen, bara för att jag inte har något som totalt skakar om min värld.

Frida S
28.10.2015 kl. 19:37

För det måste finnas en plats någonstans var vi är gömda för världen

 

Det doftade disig höst en morgon när jag vaknade. Så nu tänkte jag lista fyra av de saker som förgyllt min sommar. 

Ulrik Munther är en av de artister jag hört mest på under sommaren. Hans album "Allt jag ville säga" har varit sådär lagom melankoliskt för alla regn- och bakisdagar. Dessutom är det Jonas Gardell som skrivit alla låtar. Det bästa var när jag och några vänner var och lyssnade på honom under jakobsdagar i juli. När vi dansade längst fram, spillde öl, hoppade, kramades och höll varandra i händerna när det började kännas lite för mycket. 

https://open.spotify.com/album/2MObh8HqSvW11mVWYCLiOV

 

I juni och augusti fick jag avsluta två av mina största läsupplevelser för det här året. Donna Tartts Steglitsan och Den hemliga historien. Kan nästan säga att Tartt har varit min bästa vän de senaste tre månaderna. Läs läs läs!

 

Det var ingen som hade känt honom särskilt bra, men ett av särdragen i hans personlighet var, att ju mindre man kände honom, desto mer verkade det som man kände honom. Betraktad på avstånd gav han intryck av att vara fast och helgjuten, medan han i verkligheten var flyktig som ett hologram; sedd på nära håll var han bara stoft och ljus, man kunde köra handen rätt igenom honom. Men om man drog sig tillräckligt långt tillbaka trädde illusionen in igen och där stod han, i övernaturlig storlek, och kisade mot en i sina små glasögon, samtidigt som han föste bort en hårlock ur pannan med handen. En personlighet som hans vittrar sönder vid en analys. Den kan bara definieras av anekdoten, det tillfälliga mötet och den lösryckta meningen. - ur Den hemliga historien

 

All hästmys jag hunnit med. Att både skött stallet flera gånger i veckan, hängt i hästhagar, tävlat och bara tagit det lugnt där. 

 

Flora Wiström och Frida har börjat sända en podcast tillsammans. Jag hade väldigt långa förväntingar när jag hörde att den skulle släppas, men de två avsnitten som släppts har varit så fina.

Det första avsnittet handlade om sex och i det senaste pratade de om vänskap. Det bästa är att de själv inte utser sig som experter, utan pratar bara utav sina egna erfarenheter, vilket gör att igenkänningsfaktorn är ganska hög. Åtminstone för mig. 

Frida S
26.08.2015 kl. 14:46

Ratatas sommarlista

Sommaren är här! Vad ska du göra nästa vecka?

Nästa vecka ska jag njuta av mina sista dagar i Åbo, packa, umgås med Hanna och sen åka upp till Nykarleby för sommaren.

Tre saker du vill göra i sommar.

Umgås med alla mina fina nykarlebyvänner, ta det lugnt, vara ute vid havet.

 

 

Tre saker du INTE vill göra i sommar.

stressa, skjuta upp saker, titta för mycket på tv-serier.

Vad blir din sommarplåga 2015?

Vauvoja - Kasmir, Saara, och How Big, How Blue, How beautiful

Landet eller stan?

Landet med sin skogsdoft, blomdoft, havsdoft, sitt lugn. Varvat med lite stadshäng.

Vilka dofter får dig att känna att sommaren är här?

Nyklippt gräs, solskyddskräm, syren, stranddoft.

 

 

Vad grillar du helst?

sparris, fisk, olika fyllda foliepaket.

Vad är sommarmat för dig?

Nypotatis, fisk i mängder, jordgubbar, sallader.

Sommarjobb - ångest eller glädje?

I år oerhörd glädje med tanke på att jag faktiskt kirrat tre jobb. Var det ena är att planera en litterär vandring genom Nykarleby, vilket jag verkligen ser framemot att få pyssla med.

Vad är din värsta sommarinsekt?

bromsar (fästingar, men de håller sig mest gömda)

Vilka böcker ska du läsa?

Lena Anderssons Utan personligt ansvar, Margaret Atwoods Upp till ytan, Suzanne Colins trilogi, Margurite Duras Att skriva, Tove Jansson Pappan och havet (läser den varje sommar). Och förhoppningsvis många fler.

 

 

Har du tänkt besöka några särskilda platser?

Stockholm för att hälsa på Josefin, Frankrike helt i slutet av sommaren, mommo och moffas skären långt ute i havet, Åbo förstås.

Vad är det somrigaste plagget du har?

Kanske min långklänning från Monki, överlag alla mina sommarklänningar. Och mina platåskor med moln på.

 

 

Sommarregn - ja eller nej?

Ja! Älskar när man hör regnet smattra på taket, doften som sedan lämnar kvar i luften efteråt, hur allt genast blir klarare och ännu grönare.

Har du tänkt utmana dig själv i sommar?

Ja, att inte stressa. Försöka att bara ta de lugnt, njuta av min ensamhet, inte hela tiden känna att jag måste hitta på nånting. Göra det jag verkligen vill göra och inte bara göra upp planer som sedan inte blir av.

Och till sist - din bästa sommarrutin!

Att stiga upp runt klockan 9 för att sitta utomhus och läsa en bok och äta frukost länge medan dagen blir varmare och varmare.

Frida S
01.06.2015 kl. 11:49

Island

Jag andas in havsluften.
Långt ner i lungorna rör den sig
och trycker sig rakt in i hjärtat.
Den isande vinden blåser mig ständigt i nacken
och varje gång jag ser upp mot bergen har de flyttat på sig igen. 

Vissa stunder finner jag ett lugn som jag aldrig skulle hittat hemma. 
Andra stunder är jag mer hemma än vad jag varit på flera månader. 

 

 

Frida S
17.05.2015 kl. 16:28

Två atomer i en molekyl

Aprilhimlar, aprilkänner, aprilhimlar, aprilkänner.
Jag bär en för tunn jacka för att bevisa att det är vår nu.
Drickar skumpa, årsfestar, dansar mig trött i fötterna. 
Sover mängder utan att bli riktigt pigg.
Skrattar tills jag gråter.
Gråter tills jag skrattar.
Ringer hem och pratar om oviktiga saker.
Läser böcker jag läst förut. Skriver om saker jag känt förut.
Försöker lära mig att vara nöjd med stunderna. 
Aprilkänner, aprilhimlar, aprilkänner, aprilhimlar. 

Frida S
17.04.2015 kl. 11:35

I'd rather dance with you than talk with you

Du förstår inte och jag kan inte förklara.
Munspelsskavsår på läppen och jag noterar
kaffefläckar
på skjortärmen. 
Du frågar om jag håller mycket inne och jag svarar
ja. 
 
Frida S
05.03.2015 kl. 16:43

"Jag vill bara dansa, du vill bara sitta kvar

Glider sakta bort från sådant som varit säkert. Hör om hur mor min twistat till Beatles och lägenheten lever i post-partymode många dagar senare. En kväll avlsutas med högläsning, rosévin och saft, och jag tänker att varje kväll borde avslutas så. Istället för att jag spyr ut förhastade beslut och osäkra känslor. 

Så om inte du ska ta över världen kan väl jag få göra det?
Ja, om inte du ska förgöra världen kan väl jag få göra det?

 

Veronica Maggio – Riviera

Frida S
12.11.2014 kl. 22:11

till alla som vet och inte vet

Det finns vissa saker som jag inte kan låta bli att gråta till.
Och en av de sakerna är Ryttareliten. För oavsett på vilken nivå man är, jag var, handlar det alltid om ungefär samma saker i hästvärlden. Hur det fungerar där, vad det ger en, utvecklingen, att man överlag förlorar mer än vad man vinner, och allt annat som man offrar är något som bara hästmänniskor vet. Och de flesta dagar funderar jag, om det största misstaget jag gjort är att välja bort den värld, för att istället vara i den jag är i nu. 

Frida S
29.10.2014 kl. 21:30

är det här allt som blir

Vad du anförtror åt mig ska jag anförtro åt dig existerar inte längre.
Tänker på hur alla ni blev födda till mörker och hur lätt det är att stava till magi med alfapetbrickor. 2+1+2+1-(poängs)lycka. 
Nu får någon annan vara solskenet. För ibland måste man bara blunda som om det skulle göra ont att se på saker och ting.
Ska det någonsin bli tryggt att bara slänga ut allt som inte får plats i huvudet?
Frida S
27.10.2014 kl. 19:50

svunnet

går tillbaka till tider när vi skickade poesi till varandra. Var jag skrev saker som bländande hud och om hur extatisk ensamhet flyter omkring oss. 
Frida S
08.10.2014 kl. 20:52

Hallonläppar 01:19

Blir för medveten om mina lungor. Textar snabbt iväg nånting som ska förklara att det behövs något mer och jag är. Mer än jag någonsin varit. 

Hello Saferide – Rasberry Lips

Frida S
30.09.2014 kl. 01:19

Besksöta

I efterhand ser jag kopplingen. Helt plötsligt bara.
Känslan av att vara den blinda, dumma kommer över
mig så hastigt att jag knappt får fram en enda vettig tanke.
Händer (det?). En hand.
Och jag tänker på takstunder (Klunkerkranich) och kyrkslättsaknar, helsinforssaknar, forsbysaknar. 
Fingrar på glitter och knyter alltid mina skor fel. Varje gång. 
Ser in i rödsprända ögon, önskar att jag är just jag. 
Hjärtklappar och försöker att börja se lite mer svår ut.
Frida S
27.09.2014 kl. 00:06

"Hur kan jag sova när min själ dansar?

Berlin var hållaihanden-bussresor. Nervösa textrader och småstress. Det var knarriga hostelhögsängar och trängsel i fotoautomater. En plånbok mindre och detärsåhimlasköntattvarahärkänslor. Det var kompishäng dygnet runt och förfestande i en tatueringsstudio. U-bahnssång och takbarskalas. Eftermiddagsskumppa och trötta fötter. Knäkrock och öl. Det var bara så otroligt fint. 
Frida S
22.09.2014 kl. 21:28

Berlin bby, som en säl en gång ropade.

Herkas imorgon far jag till Berlin. FAN VA BRA. 
Se något annat, känna nått nytt. 
Tack vare en lika peppad säl hittade jag den här låten, 
och även enligt min åsikt ett arma efterlängtat album.

 

 

Frida S
17.09.2014 kl. 21:21

No rest for the ?

Är tillbaka i Åbo och det känns så hemma. Dricker förkylningscider och hurrar åt de frånvarande diskussionerna. Får äntligen ur mig något viktigt och tackar för ett chockerande VA?! Det bildas växthuseffekt under regnjackan och precis som i en film bestämmer vi att mötas på bron, för att sedan se varandra på den andra sidan. Bekant. Regnluft och tomma gator efter 02:00. 
Frida S
27.08.2014 kl. 12:51

Jag var ingen, du var aprilhimlen

Lokaliserar blåmärken, fräknar och avtryck. Försöker hålla mig bort från allt vad dramapatetsik heter. Kyler ner handleder och skrubbar bort tatueringar.
Tänker på gitarrstunder i mitt vardagsrum och irritationsmoment i bilar.
På hjärtslag i minuten och vad det betyder att våga.

Allt kolliderar och livet är ju fan livet.

 

Håkan Hellström – Aprilhimlen

Frida S
16.08.2014 kl. 15:48

Idag

Idag grät jag. På ett sådär kaninteandasochherregudjagmåsteslutemenfyvadeärskönt-sätt. Och det som startade det var en bok. Så himla fint när sådant händer.

Frida S
14.08.2014 kl. 21:58

Souls are invaded, heart in a groove"

Idag fick jag en Patti Smith vinyl helt gratis. En av hennes bättre dessutom. Det är nog en bra dag idag. 
Frida S
01.08.2014 kl. 16:41

Blue skies again

Ritch. 
Konsten att vara kvinna
Paradoxal jävel eller självständig?
 
Frida S
25.07.2014 kl. 12:05

Andnöd

Ser inte längre skillnad på vad som är äkta och vad som är illusioner.
Och varför ska det vara så svårt att göra det man känner för? Det man verkligen vill. Det handlar ju om att våga, och det är kanske något av det mest skrämmande som finns.

Försöker få tag i något flyktigt för att undvika fler insikter. Vill inte känna av den där rädslan som kryper i kroppen så fort något blir osäkert. Lyssnar på 80-tals musik och läser "I thought to myself that he contained a whole universe that I had yet to know." (ur Just Kids)

Ett huvud exploderar och någonstans tänds alltid en cigarett. 

Frida S
02.07.2014 kl. 13:19

Just nu

Vill bedöva som aldrig förr. Behöver det, måste det. För det är så mycket som sliter isär mig just nu, och jag orkar inte försöka lappa ihop det igen och igen. Tar beslut om någon annans liv och minns sådant som varit. 

Har det mesta påklart, och ångrar förhastade beslut. Orkar inte med tro och tvivel. Läser om färglösa herr Tazaki och tänker att jag också känner mig ganska färglös för tillfället. 

Frida S
15.06.2014 kl. 21:34

påbörjat avsked

Spenderar det mesta av min lediga tid med dig. För jag insåg att det är inte många dagar kvar nu. Och det är något av det värsta jag någonsin insett. Och troligen kommer det vara det jobbigaste jag hittills varit med om. 
Frida S
09.06.2014 kl. 20:43

Hejhejnyykabi och hurrafördemsomfyllerår

Fingrar på fjärilsvimplarna och känner för stunden ren och kär lycka. Sopar upp gårdagens serpentinrester och torkar bort rödvinsfläckarna. 

Tokdansade till The 1975 – Sex och Håkan förstås, kramades, kompiskärlek,  skålade med födisbarnen, berättade om sådant som har räddat en, delade löv, första riktiga sommarnatten, nostalgi, brygghäng med himlen i vattnet, terassvärme, såpbubblor med rök i, promenad hem då det var närmare morgon än natt.


kalasvänner


best


ramlar glada gatan fram

 

Frida S
01.06.2014 kl. 11:49

Ett fel närmare rätt, ett sätt att se på sorgen

För en vecka bestämde jag mig att det är nu jag måste ta ett beslut om ett liv. Antagligen kommer det göra hela sommaren förfärlig.

Frida S
01.06.2014 kl. 11:42

Förberedelser inför en sommar i kaaabi (Just look over your shoulders, honey)

Viker kläder och försöker packa ihop en del av hösten och våren. 

Jag kommer sakna att sitta vid ån och inte göra nånting. Jag kommer att sakna tystheten i lägenheten och det faktum att det finns vänskaper fem minuter bort. Jag kommer sakna det speciella bruset, ljuset och ruset som jag hittat i Åbo. Att somna till en ljusrosa himmel på åttonde våningen. Möjligheten att alltid hitta på någonting nytt, eller att bara dricka vin på ett lägenhetsgolv. Att ha spela musik lite för högt på hemmafesterna och att få dansa till Håkan Hellström i lägenheter, vid F eller på gatan fram. För visst kan jag göra allt det här var som helst, men ändå känns allting annorlunda i åbohem. Men mest av allt kommer jag nog sakna finaste vännen som jag hittade här. Tänk att ha spenderat nästan varje dag med någon i nio månader för att sedan inte ses på tre. Kommer sakna dig massor! 

Jackson 5 – I'll Be There en av de mest cheesyiga låtarna om vänskap xx

Frida S
25.05.2014 kl. 22:03

Det jag gör istället för att läsa på tent

 

klipper håret axelkort

googlar Zooey Deschanel för hundraelfte gången

försöker hitta den perfekta tentläsningsmusiken

inser att jag redan hittat den perfekta tentläsningsmusiken (Sigur Rós, albumet från 2002)

dricker alldeles för mycket kaffe

klagar, är pessimistisk, tycker synd om mig själv

städar verkligen inte alls

gråter en skvätt åt onödiga saker

youtubar "New girl best moments"

tänker på allt jag borde göra som jag inte gör

tänker på allt jag vill göra som jag inte kan göra, eftersom jag måste försöka läsa på tent

 

 

 

Frida S
21.05.2014 kl. 11:35

Ibland ser jag oss i en cymbalsplash, eller i ljudet av en bilkrasch

Jag försöker svälja ner allt osammanhängande som vill ut.
Du lägger en hand på min kind och jag ryggar instinktivt tillbaka.
Klibbar ihop till någon blandning av stadsvärme och solhud, och tänker att det bara är en liten vecka kvar. Söker efter något att fara hem till, annat än bedårande djur. För det kommer över mig vad som aldrig kommer höra till sommaren, som nu har varit ett liv för mig.

Vill inte längre anstränga mig så jag sörplar försiktigt på min G&T och lutar mig mot en axel. För jag är så trött på att vara trött. Studerar ilskna ishockeyspelare och tänkar att så här borde hela sommaren vara.

 

Frida S
19.05.2014 kl. 14:34

För slutet har just börjat mellan mig och ?

Det är tänkt att det är nu jag ska vara så jävla duktig. Inte sitta och torka på balkongen. Jag ska njuta av det lilla våråbo jag har kvar. Inte stressa, deppa och gråta en skvätt. Jag ska planera nästa år, fundera på ny rumskompis. Inte grubbla ihjäl mig och fundera på sådant som inte längre är. 
Frida S
18.05.2014 kl. 17:57

A horse is poetry in motion

När allt var förhoppningar och regnbågar.

Rubriken är lånad av satumainen.ratata.fi.

 

Frida S
13.05.2014 kl. 11:02

Utkast hemifrån 2.0

Jag värmer min hand mot din varma hals. Tänker att det är nu de börjar närma sig slutet, och jag flyttar mig närmre, För hur många gånger kan någon repa sig egentligen? Och hur i helvete ska jag repa mig efter att du och jag inte längre existerar?

Smärtan som känns när jag drar av mig gummistöveln känns skrämmande bekant. Sjunker ner på golvet, och du ser frågande på mig. Hur skulle du kunna veta vad som pågår inuti mitt huvud?
Frida S
12.05.2014 kl. 15:55

Utkast hemifrån

10 maj

Går hem från kaos halvsju på morgonen till soluppgång och fågelkvitter. Och tillvaron är så oerhört tilltalande. För jag hade glömt hur fint det kan vara att gå på grönskande grusvägar som leder hem.

Två timmar senare hittar jag mig själv i ett kök med en kedjerökande italienare som ger mig insikter om det som varit, men kommer också alltid att vara en stor del av mitt liv.

På eftermiddagen lägger du en kall hand i min och jag ser hur dina gråblekta ögon glittrar. Just precis då mår du så himla bra, och de tynger mig att tänka på varje förändring som skett.

Frida S
12.05.2014 kl. 13:50

Ge mig något att drömma om

Kapar av det som en gång varit en jämförelse. 
För jag måste bort. Det måste existera en skillnad. Ignorerar bortglömda svar och ofrågade frågor. Har golvsnack klockan fem på morgonen, och erkänner hur du på något sätt kom in i mitt liv precis i rätt stund.
Dricker skumppa en hel eftermiddag, och en nyfunnen vän anförtror sig. 
Får svårt att vara, njuter av Wes Anderson på storduk, går vidare. 
Det handlar allt om alltid till slut, att jag går vidare. För att sedan gå tillbaka, för att sedan febrilt försöka hitta något nytt.
 
Frida S
02.05.2014 kl. 22:08

waddupwapp

Idag känns det verkligen passande att skriva att jag haltar genom livet. För det gör jag, på alla sätt.

http://open.spotify.com/track/1NlPSje5KdxBsIVW3Bu1T1

Frida S
02.05.2014 kl. 12:40

Vad gör jag?!

Fem minuter senare kommer illamåendet över mig. När jag inser att jag i princip lovade för några få minuter sedan att intervjua en italiensk tränare för en större finsk hästtidning. Lugnar nerverna med soundtracket från Jesus Chrst Superstar. Trodde det skulle ha en bättre inverkan än vad det har. huuua. ääh. herkas. Har ju int alls nå lite tid med det här. blööh.
Frida S
28.04.2014 kl. 20:54

Min vardag angående det mesta

Frida S
22.04.2014 kl. 11:01

Försonad med min eller någons karaktär

Står där med handen i fickan. Vet inte om jag bryr mig eller inte. 
Får höra att det inte går att bli sur på mig. Funderar på om det är okej att känna på en okänd människas hår. Plötsligt lutar du dig fram, och allt är som en oplanerad självklarhet. Oplanerad dumhet. 
Hör om en som svimmat vid Subway, en annan som har känslokaos, en som är i konstant trubbel, och jag, jag bara slits itu igen och igen.
Frida S
21.04.2014 kl. 10:14

Raitelta 82

Känner pulserande slag. 
Det var aldrig meningen att något skulle hända.
Står med blåfläckade armar och stirrar in i ett par okända ögon.
Sjunger sedan högt och blir bjuden på lakrits. 


 

Frida S
16.04.2014 kl. 18:44

Beslut

Någonstans inom mig skriker det ett nej så jävla högt. För innerst inne vet jag att det enda som kommer ut det här är ångest, och mera ångest.

http://open.spotify.com/track/6RJK553YhstRzyKA4mug09

 

Frida S
06.04.2014 kl. 23:05

Saker som gör den här söndagen väldans gemytlig

Restaurangdaten, ölen och Kimble igår. 
Att jag varit relativt produktiv fram tills nu.
Har redan inlämnat hinduismtexten. jeee jeee
Louise borde snart vara påväg hit. Tio dagar sen vi sågs sist, herkas.
Jag kan inte sluta och lyssna på 90's musik.

Frida S
06.04.2014 kl. 15:42

Det handlade om dig

Läser om någon annans femtonårskärlekskaos. Tänker på mitt eget, och hur jag aldrig trodde att jag skulle kunna leende tänka tillbaka på den tiden.

Hur jag spenderade ett år när jag var femton-sexton med att älta vad som hänt och vad jag gjort för fel. Försökte förstå varför allt blev som det blev och varför du inte längre pratade med mig. Lyssnade konstant på musik som var lika sorglig som jag kände mig. Låg vaken på nätterna och fyllde sida efter sida med känslor och frågor. Allt sådant som jag visste att jag aldrig skulle kunna berätta åt någon, allra minst åt dig. Hur jag spenderade helger med att halsa vin rakt ur flaskan, på andra våningen av någon sunkig byggnad med människor som sade åt mig att jag var för ung att ha hjärtsorg. På en våning var jag blev pussad på, och fångad när jag ramlade. Tänkte: "jag blir hellre ensam, än lycklig med någon annan." Att jag var så jävla säker på att jag aldrig aldrig aldrig skulle känna samma sak för någon annan, så som jag hade känt för dig. Kunde inte tro att det någon gång skulle gå över, att det alltid alltid skulle göra ont. Önskar att någon skulle ha sagt åt mitt femtonårigajag att det kommer gå över, och jag kommer falla alldeles handllöst flera gånger ännu. Få hjärtat krossat. Men att det inte är hela världen, för det går förr eller senare över.


Frida S
03.04.2014 kl. 16:10

Med hjälp av Baudelaire

Som något gråsmutsigt moln kommer det över mig. Det drar i mig någonstans vid revbenen, och jag söker febrilt efter förståelse. Vill hitta perspektiv och det som en gång var. Drömmer att du sårar mig något fruktansvärt.
Inser på morgonen att det inte längre är en självklarhet att du är en av dem som jag aldrig trodde skulle göra mig illa.
Frida S
02.04.2014 kl. 19:24

Har varit här förut

Med en gulnande himmel fingrar jag på turkosa toppar.
Känner mig melankoliskt lycklig medan jag inser att det mesta av livet består av paradoxer. Den förtillfället självvalda ensamheten känns som en befrielse samtidigt som jag saknar någon slags närhet.
Frida S
01.04.2014 kl. 19:27

Fredagkväll

Tog ett steg ut i något okänt.
Stormtrivdes.
Kände mig oerhört nöjd över mig själv.
Kom hem och satte mig ner i hallen och åt chips.
Frida S
30.03.2014 kl. 10:43

"You're young until you're not

Plötsligt smiter det ut genom mina läppar.
Kanske det är jag som är förändringen.
Jag vet att du inte har en aning om så är fallet, men det känns så bra att säga det åt dig. För du är nog en av de ödmjukaste människor jag vet, med det vänligaste leendet. 
Frida S
30.03.2014 kl. 10:34

Det krävs mer innan jag förlorar mig

Vaknar mitt i natten. Inser att jag backade, lät det bara komma över mig.
Men istället för att låta ångesten börja vrida sig i magen, tänker jag att fan nästa gång. Nästa gång backar jag inte. 

Vaknar på morgonen igen av att solen lyser mig rakt i ögonen. Hör hur trapphuset håller på att gå igenom en extreme makeover. Går ut på balkongen och känner den kalla balkongen kyla ner mina fotsulor. Påminns om en annan gång det hände. 
Frida S
28.03.2014 kl. 09:33

"There's a ghost in my lungs

Vissa dagar kan jag känna mig som en riktig dålig människa.
När jag innerst inne vet att jag nästan prioriterat bort något av det som betyder mest. Eller som jag redan sade, inte kan rädda nyckelpigan i mitt fönster. Eller så handlar det helt enkelt bara om att det jag försökt planera aldrig blir till något, endast på grund av min brist på självdisciplin. 

Frida S
27.03.2014 kl. 22:00

Vilken färg är din dag?

Börjar gråta när jag inte får bort plasten från Patti Smith CD:n jag köpte.
Måste googla när jag ska koka ägg, för jag har aldrig gjort det förut.
Är bitchig mot min mamma när hon ringer och hör hur jag har det.
Känner mig patetisk när jag sitter på hallgolvet och letar efter kontaktannonser i gamla HBL:n eftersom jag ska ha med dem i en studie till språksociologi. 
Ändrar namn och misslyckas med nagellacket.

Vissa dagar känner jag mig mindre lyckad än andra.
Frida S
23.03.2014 kl. 17:16

"Happiness hit her like a train on a track

Nu tänker jag 'fuck you' världen och drar på mig strumpbyxorna, studsar ut för att luncha med en favoritsäl, färga mitt hår blått och köpa skumppa och andra ingredienser för kvällens bravader. 
Frida S
21.03.2014 kl. 11:07

Ansträngning

Jag har lovat mig själv att nu ska det gå. Nu fan ska det inte vara någon skillnad. Den där jävla rädslan och oron över att människor ska tro att det vet något om det jag skriver, den ska försvinna nu. Det ska inte vara någon skillnad om det jag skriver handlar om dig eller mig. för det gör ändå så sällan det. Jag skriver om alla, och jag skriver om ingen. Sedan får människor där ute tro vad de vill. För nu, nu slutar jag med att anpassa mig.

Nu började solen skina genom snöyran i Seinäjoki. Jag tar det som ett tecken. Tänker fan va bra, och fortsätter att lyssna på Patti Smith.

 

Frida S
18.03.2014 kl. 16:31

Drar den här staden ner oss till botten av ån?

Jag viskar att du inte dömer någon, inte ens mig.
För med dig känns allting mer okej, mer acceptabelt.
Sådant som annars är asfaltsgrått blir till något annat, något bättre,

Efter tre öl i kroppen känns allting annorlunda.
Kinderna blir rödare och jag tar en hand under bordet.
Bara för att se om det ännu är okej att jag gör så.
Och det är det.


Frida S
15.03.2014 kl. 16:50

"It feels like I only go backwards

Förundras frusterande över hur fan det kunde bli jag som är den som känner mig skit. Jag som blir illamående. Och du säger att det är ju nästan alltid så, att det är vi som hamnar i den situationen. Inte ens mineralvatten hjälper mot den här äckelkänslan. Så istället stiger jag av tåget och springer och kramar mor min. Tänker att hon, om ingen annan, kan få mig ur det här på något sätt.

OCH JAAA, TAME IMPALA KOMMER TILL RUIS. FEN VA BRA!
Frida S
13.03.2014 kl. 21:41

"Into the wilderness, away from the loneliness"

Lämnar blåa prickar över hela badrumsgolvet. 
Min handduk blir förtjusande blåbärsblå.
Anstränger mig för att glömma.

Ler som störst på balkongen med armen om en kamrat. Blixten fyras av för sista gången. Känner rus.
Gör ännu ett försök att lyssna sönder Extinctions.

Bjuder på smörgås och klänning. Återberättar. Försöker hitta ordet morkkis i synonymordboken. Lyckas inte. 

 

Frida S
12.03.2014 kl. 19:59

Det är så enkelt att tappa bort sig

Igår 23:37
"Känns som känslor och panik har tagit över i mitt liv
Känns som ivern och ses har gjort mig vansinnig

Känns som ingenting finns kvar av allting jag en gång var
rädd att inte räcka till och bli ensam kvar"

Idag efter 09:17-
Slutade med Italienskan, och klarade av att ta djupa andetag igen.
Illamåendet håller sakta på och försvinna, och det känner som om jag äntligen kan leva lite igen. Må bra igen.


Frida S
11.03.2014 kl. 19:45

I won't be no runaway, cause I won't run

Fredag 16:27  
Hade glömt bort hur skönt det är att bli tröstad.

Söndag 19:17
Inser att man verkligen mår som man förtjänar.


Däremellan har det mesta bara varit kalas. 


 

 

Frida S
10.03.2014 kl. 16:46

just precis nu eller igår eller idag eller nu

Jag och Elof på gräsmattan på golvet. Idag åstadkommer vi stora ting.

Frida S
07.03.2014 kl. 12:16

"Kvar i något jag lämnat"


Nån av mina första tävlingar

Första ridturen på Ekku, 2003

Jag & Wille


Jag & Thunder

Idag är en sådan dag när jag inte förstår hur jag kunde välja bort tävlandet och ridandet för att studera. Vem är så jävla dum? 
Så istället väljer jag att ladda upp bilder från några av de bästa stunderna till häst.

 

 

Frida S
07.03.2014 kl. 08:59

Känn något äkta

Det som fattas mig i Åbo just precis nu är: en häst, två systrar, motivation och tid. 

http://open.spotify.com/track/4xUVNNTNOL7C07wyahhVxi

Frida S
04.03.2014 kl. 09:34

Krackelerande

Känner mig skör. Skör som mångårig porslin.
Rädd för att duschas bort, blandas med vattnet och shampo och bli
till någon oidentifierad massa.

Tvinnar håret runt fingret tills det blir blåskiftande.
Vänder mig hundra gånger på en natt.
Söker efter kylan. Vill egentligen ha värme.
Dubbelmoral.

 

 

Frida S
02.03.2014 kl. 17:14

Längesen

En kväll när jag såg på Gilmore Girls och det var en häst med så började jag gråta. Känner mig full av saknad för tillfället. 
Och inser att jag är ganska patetisk.

studentmedhästphotoshootochenbildsomtydligenblevavdåligkvalitethär.
Systra min är fotograf.

Frida S
24.02.2014 kl. 15:58

Bon Iver ivrig

Åbo blir fyllt med solskenspar. 
Solskenshänder. 
Jag springer mig trött, så långt jag kan.
Det är inte tillräckligt. Långt ifrån.

Har varit ensam i lägenheten i snart en vecka.
Tröstäter Yosa på det. Finns inte mycket annat man kan göra.
Frida S
23.02.2014 kl. 18:26

Känslomässigt instabil

Efter dagar av den värsta sortens PMS bestämde jag mig för att köpa glass. När jag sedan kom hem, och märkte att jag i all hast råkat ta veganglass som nästan kan räknas som nyttig, blev nog livet riktigt tungt.
Frida S
21.02.2014 kl. 16:47

"Jag behöver en smäll på käften för att komma i rätt balans"

Efter min tredje kopp kaffe får jag det äntligen ur mig.
Om hur jag får ångest över att inte vara social. Hur förväntningarna håller på att bryta sönder mig. Att jag börjar må dåligt av att vara trött, men att jag ändå förstår att alla måste få vara det.
Du berätta livsavgörande saker som hänt dig de senaste veckorna och det händer ofta att mina ögon tåras försiktigt. Du ser rakt in i mina ögon, rakt in i mig och delar känslorna med mig, som ingen gjort på länge. Inte på det sättet. Jag får ur mig hur mycket jag saknar dig, och vad du faktiskt betyder för mig. Och kanske dina ögon tåras lite då i stunden. Jag lutar huvudet på tågfönstret och känner mig hemma. Med dig, din röst och din ärlighet. Vi är ärliga. Erkänner, förklarar, anförtror och överdriver inte. Det är en tid sedan jag varit så uppriktig, mot mig själv, mot någon annan. När jag stiger av tåget, och vi skiljs åt, känns det som om balansen är återställd. Som att jag kan hantera mina tankar igen.
Frida S
15.02.2014 kl. 15:05

Dagens feelis

Nostalgisk, tacksamhet och lite illamående.
Frida S
13.02.2014 kl. 08:59

"Det tar en del år, en del sår, att bli ung"

Dina tårar på mina byxor.
Nej. Inte alls så. Utan mina tårar. På mina byxor.
Står och ser in i mitt eget ansikte. Försöker hitta något. Ett bevis på rätt, eller en känsla av tillfredsställelse. Något som kan hjälpa mig att försöka förstå mig, dig, ni, vi, de. Exempel på samverkan.
Våren skulle aldrig få mig att bryta samman. Det är grå(t)a dagar som ger sådana följder. 
Det är enkelt att bli någon annan.

"Och hur jag dramapatetisk vid en stolpe
försöker säga nåt alldeles för stort"

 

 

Frida S
10.02.2014 kl. 21:54

Butter (int som smöri)

På cirka fem minuter försvann mitt studieflow. 
Sådär bara.
De förvarna inte ens att de sku lämn mig här i sticket.
Dålig stil.
Frida S
10.02.2014 kl. 17:21

Läsaläsaläsaläsa

Känns som om jag håller på att överträffa mig själv.
Igår läste jag två hela böcker, Candide och Frankenstein (nå för att vara ärlig läste jag de femton sista sidorna av den senare nämnade imorse), men hur som helst blev jag imponerad av mig själv. 

Och idag har jag börjat på min essä, som jag visserligen tänkt börja på för typ en månad sen, men jag börjar i alla fall inte i sista sekunden (det vill säga på fredag, deadlinen är på måndag).

Hoppas bara duktighetsflowet håller i sig nu. 
Frida S
10.02.2014 kl. 14:25

'Du är en sång på mina läppar'

Sätter mig ner och vilar en stund i hissen, bara för att jag vet att ingen annan kommer behöva använda den nu. Ingen som väntar.
Äter upp min smörgås och snörar upp skorna.
Överväger att resa mig upp.
Är det säkert att de är så här jag vill ha det?
Frida S
07.02.2014 kl. 02:49

torsdagin

På 24 timmar har jag fått längenheten totalt kaotisk.
Till och med jag är kaos och skito. Som bara vaaa.
Och jag som ska ha folk hit ikväll. Oj hoho vad jag kan bli trött på mig själv ibland. 

bra låt
http://open.spotify.com/track/3KNOj0pdBrHUiFeEm4Piwo

Frida S
06.02.2014 kl. 17:20

Frida.
Är kaos.
Studerar litteraturvetenskap i Åbo.
Försöker lära mig något.

 


 

absurd 
argusti 
bratr 
danamon
dunkskallet
dysleski
finalina 
hanna
pixie 
sälskap